איך להימנע מהונאת "פישינג" באינטרנט

פורסם
עודכן

תקציר

כתבה זו תלמד אותך איך להימנע מהונאת "פישינג". מה זה פישינג? פישינג – Phishing (בעברית דיוג) היא הונאה בה אדם מנסה "לדוג" פרטים על אדם אחר ולהשתמש בהם לטובתו. יוזם או יוזמי ההונאה מתחזים במגוון …

נא דרגו את התוכן בעמוד הזה

כתבה זו תלמד אותך איך להימנע מהונאת "פישינג".

מה זה פישינג?

פישינג – Phishing (בעברית דיוג) היא הונאה בה אדם מנסה "לדוג" פרטים על אדם אחר ולהשתמש בהם לטובתו.

יוזם או יוזמי ההונאה מתחזים במגוון דרכים לגוף לגיטימי ויוצרים מצב שבא בו האדם אותו מרמים מאמין שמאחורי ההודעה עומד גוף לגיטימי לו ניתן לתת פרטים אישים.

יוזמי ההונאה לרוב שולחים הודעות שונות (הנראות אמינות) באיימיל או בפלאפון אשר לכאורה מגיע מגוף מוכר ולגיטימי בו מנסים להונאות את האדם המקבל את ההודעה לבצע פעולות שונות ומתן פרטים אישים כגון: שם משתמש וסיסמא, פרטי כרטיס אשראי ועוד…את הפרטים הם אוספים ומשתמשים בהם לטובתם. (לדוגמה שימוש בפרטי כ.א לרכישת מוצרים שונים)

איך פעולת הונאת פישינג?

ראשית בהונאת פישינג יוזמי ההונאה יוצרים איימילים ואתרים דומים לאתר של הגוף לו הם מתחזים ובכך יוצרים מצג שווא שמדבור בגוף לגיטימי. האתר רק יראה זהה אך כתובת האתר והמפעילים שלו שונים.

לאחר מכן יוזמי ההונאה ישתמשו ברשימות תפוצות גדולות של קורבנות פוטנציאלים וישלחו להם אימייל או הודעה שלכאורה מגיעה מהגוף לו הם מתחזים. באימייל יוזמי ההונאה ינסו בטענות שונות ומתוחכמות להניע את הקורבנות ללחוץ על קישור המוביל לאתר המתחזה ולמסור בו פרטים שונים.

החדשות הטובות קל להימנע מפישינג – אפשר להימנע 100% מליפול למלכודת פישינג.

החדשות הרעות באינטרנט קל להתחזות ומי שלא מכיר את דרכי הפעולה של הנוכלים קל ליפול בפח.

כלל הברזל שיציל אתכם 100% מליפול להונאת פישינג

אם אתם רוצים דרך קלה שתמיד עובדת 100% תמנע ממכם ליפול בפח זה פשווט:

אם קיבלתם אימייל\הודעה שבו דורשים ממכם ללחוץ על קישור ולבצע פעולה כלשהי – לא משנה כמה אתם חושבים שזה חשוב – פשוט אל תלחצו – היכנסו ישירות לאתר שממנו דורשים ממכם פרטים – אם זה אמיתי, ההודעה תחכה לכם שם.

דוגמאות למייל פישינג

ישנם הרבה שיטות דיוג לכן לא נוכל להביא לכם את כולם. הינה דוגמה לאימייל שלכאורה נראה לגיטימי ונשלח מגוף מסודר – PayPal אבל למעשה מדובר בהונאת פישינג.

שימו לב איך בניסיונות פישינג המוצגים למטה מנסים להלחיץ ולהניע לפעולה כאילו מדובר במקרה חירום שחייב התייחסות. מצב לחץ גורם לנו לבצע טעויות. המנעו ממצבי לחץ. בצעו את "כלל הברזל שיציל אתכם 100% מליפול להונאת פישינג" המוזכר לעיל.

דוגמה 1

דוגמה 2

איך לגלות בקלות אם מדובר באיימיל פישינג?

  1. ניקח את הדוגמאות המוזכרות למעלה. אפשר מראש לראות שהשולח אינו PayPal.
  2. השולח לא יודע את השם שלנו – ברוב-רובם של המקרים בהונאת פישינג יוזמי ההונאה לא מכירים אתכם.
  3. הכפתור בכחול "כניסה לחשבון ה-PayPal" שלך מוביל לאתר מזויף בכתובת מזויפת – מעבר פשוט עם העכבר (בלי ללחוץ) על הכפתור יציג בשורת חלון הדפדפן את כתובת האתר. (ראו תמונה למטה)
זה לא הכתובת של PayPal

איך לבדוק אמינות של אתרים באינטרנט

אם אתם קונים באינטרנט חשוב לדעת שגם כאן ישנה אפשרות של הונאות. ישנם אתרים לא לגיטימיים שמוכרים מותגים מזויפים ועוד…אומנם כתבה זאת לא עוסקת בזה. לכן נמליץ בכללי לבדוק אמינות של אתרים בכלים הבאים

בעזרתם תוכלו לבדוק את רמת אמינות של אתר מסוים ואם דיווחו עליהם כעל ב Scam (הונאה).


עד כאן…

בתגובות תוכלו לרשום לנו דרכים שלכם להימנע מהונאות באינטרנט…

כרדיט לתמונה Image by rawpixel.com

כתיבת תגובה